Op bezoek bij Berlusconi

villa_certosa2

Vandaag een vlucht naar Alghero. Ryanair vanaf Girona, 0,00 euro, en alleen vliegtax betalen, in het hoogseizoen. De route werd ooit geopend met flinke steun van de Catalaanse regering want in Alghero, de noordwesthoek van Sardinië, spreken ze Catalaans. Resultaat van een vroegere verovering, en daar zijn ze trots op, in Catalonië. (Maar ook uit Eindhoven schijn je er spotgoedkoop naar toe te kunnen vliegen.)

berlusconi_villa_certosaEen weekje weg, geen laptop mee, dus misschien onregelmatige posts. Nou maar hopen dat Silvio Berlusconi in zijn fameuze Villa Certosa wifi heeft. Andere dingen heeft-ie er genoeg, dus een internet-verbinding is misschien geen prioriteit.

Laatste nieuws uit zijn paradijs: hij deed en doet het altijd zonder condoom. ‘En je wilt niet weten hoeveel medische tests hij ondergaat,’ zei zijn persoonlijke pooier om één van de vele dames ervan te overtuigen het toch maar ‘naturel’ te doen. (Komt allemaal uit Italiaanse kranten, althans de kranten die niet door Silvio’s imperium worden gecontroleerd.)

Al die seks overschaduwt trouwens alle bouwkundige schandalen rond Villa Certosa. Zwembaden, extra huizen, een waterval; het werd allemaal aangelegd zonder dat er ook maar één vergunning voor was. Die kwam natuurlijk later wel. We slapen er, de komende dagen, op zo’n 25 kilometer vandaan. Toch maar even buurten bij Berlusconi?

Plaats een reactie